Kozijnen Groningen

Kunststof. Aluminium. Hout.

Bij Windows4U leveren en plaatsen we kozijnen in Groningen en omstreken, die perfect aansluiten op jouw wensen en de stijl van je woning. Ontdek ons assortiment aan aluminium, houten en kunststof kozijnen, en kies de optie die bij jou past.

Hiernaast bieden we diverse soorten glas om je woning nog comfortabeler en energiezuiniger te maken.

Bij ons is alles mogelijk, zelfs een combinatie van de verschillende materialen.

kozijnen-groningen kozijn-groningen
aluminium-kozijnen
Aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen zijn de perfecte keuze voor wie op zoek is naar een strak en modern design. Deze kozijnen zijn sterk, licht en onderhoudsvriendelijk, waardoor ze ideaal zijn voor zowel nieuwbouw als renovatie.

Meer bekijken
Meest gekozen
kunststof-kozijnen
Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn populair vanwege hun duurzaamheid, betaalbaarheid en onderhoudsgemak. Ze bieden een uitstekende isolatie en zijn verkrijgbaar in diverse stijlen en kleuren.

Meer bekijken
houten-kozijnen
Houten kozijnen

Houten kozijnen geven je woning een natuurlijke en warme uitstraling. Ze bieden uitstekende isolatie en passen zowel in klassieke als moderne ontwerpen.

Meer bekijken

Snel een voorstel ontvangen? Doe direct een aanvraag.

    Hier moet je op letten bij nieuwe kozijnen

    Bij het kiezen van kozijnen speelt de combinatie van het type materiaal en glas een cruciale rol in de veiligheid en isolatie van uw woning. De U-waarde, die de mate van warmteverlies aangeeft, is hierbij een belangrijke indicator. Voor verschillende materialen gelden de volgende U-waardes:

    • Aluminium kozijnen: Zonder thermische onderbrekingen hebben aluminium kozijnen een U-waarde van 2,0 tot 2,2 W/m²K. Met moderne thermische onderbrekingen kan dit verbeteren naar 1,5 tot 1,8 W/m²K.
    • Houten kozijnen: Houten kozijnen bieden een goede isolatie met U-waardes van 1,3 tot 1,8 W/m²K. Dit maakt ze een uitstekende keuze voor wie waarde hecht aan natuurlijke esthetiek gecombineerd met thermische prestaties.
    • Kunststof kozijnen (PVC): Deze kozijnen staan bekend om hun uitstekende isolatiecapaciteit, met U-waardes van 1,2 tot 1,6 W/m²K. Door de mogelijkheid om meerdere luchtkamers in het ontwerp op te nemen, bieden ze een hoge energie-efficiëntie.
    Alle kozijnen van Windows4U hebben een uitstekende U-waarde

    Het type glas dat u kiest, versterkt deze isolatie verder. Dubbel glas heeft bijvoorbeeld een U-waarde van ongeveer 1,1 W/m²K, terwijl driedubbel glas kan dalen tot 0,6-0,8 W/m²K. Maar naast het glas en het materiaal van het kozijn is ook de afdichting van cruciaal belang.

    aluminium-kozijnen-groningen
    aluminium-kozijnen-voor-en-nadelen details-aluminium-kozijnen

    Al 25+ jaar ervaring

    Minstens 5 redenen om te kiezen voor Windows4U

    Windows4U is opgeleid en gecertificeerd specialist
    Ruimte voor optimale isolatie
    Tientallen jaren garantie
    Extra isolatie door additionele tochtafdichting
    Keuze uit 30+ kleuren

    Vanuit oriënteren in de showroom tot het keurig achterlaten van je huis.
    Dit is hoe wij jouw kozijnen leveren en plaatsen:

    • Deskundig advies op maat

    • Geen verrassingen achteraf

    • Ruime tijd en rust tot uitvoering

    • Technische begeleiding & isolatie adviezen

    • Keurige omgang met eigendommen

    1

    2

    3

    4

    5

    Stap 1: Bezoek onze showroom en oriënteer vrijblijvend

    Je hebt je contactgegevens achtergelaten of een concrete offerte-aanvraag gedaan. Als eerste stap nodigen wij je dan graag uit voor een bezoek in onze showroom. Van losse materialen tot en met complete uitvoeringen, er is van alles tentoongesteld. Je kunt hier de materialen zien, vergelijken en ervaren. We bespreken samen je wensen, je vragen, je ideeën over materiaal, kleur, ventilatie, isolatie, zonwering etc. en maken de vertaalslag naar een concreet voorstel voor nieuwe kozijnen die passen bij jouw wensen en jouw huis.

    Stap 2: Een gesprek op locatie

    Tijdens of na je bezoek aan onze showroom heeft onze adviseur een offerte voor je opgesteld met daarin verwerkt wat jullie hebben besproken. Je hebt deze thuis in alle rust nog eens bekeken, doorgenomen en je wil graag bestellen. Als alles helder is kan je online de offerte goedkeuren en gaan we voor je aan de slag. Maar het kan ook zijn dat je nog vragen hebt of in geval van renovatie de situatie nog graag nader zou bespreken op locatie. Dan maak je met onze adviseur een afspraak en komt hij bij je langs. In geval van nieuwbouw ben je opnieuw van harte welkom in de showroom voor een tweede gesprek, eventueel samen met je aannemer of architect.

    Stap 3: Meten is weten

    Je bent eruit: het worden kozijnen van Windows4U. De keuzes zijn gemaakt. De materialen zijn vastgelegd. Nu de exacte maten nog. Onze inmeet expert komt voor het opmeten van de te vervangen kozijnen. Hij schat de situatie in, bij renovatie kun je voor onverwachte situatie komen te staan, en doet een extra check of hetgeen is geoffreerd kan worden uitgevoerd zoals verwacht. Bij nieuwbouw verloopt het proces iets anders, dan valt er vaak nog niets te meten. Om tijdens de bouw van jullie nieuwe huis toch door te kunnen, worden de kozijnen gemaakt op basis van de maten op de aangeleverde tekeningen. Dit neemt onze adviseur uitgebreid met jullie, je aannemer en/of architect door en wordt voor productie besproken en beoordeeld door onze werkvoorbereiding. Een heel team – bouwteam, dat samen zorgt voor een goed resultaat.

    Stap 4: Opdrachtbevestiging en start productie

    Alles is besproken met de inmeten, eventuele aanvullingen zijn vastgelegd en ontvang je via de mail in de opdracht bevestiging. Nu de definitieve maten bekend zijn gaat onze binnendienst de kozijnen in productie geven bij de fabriek. Het opmaat vervaardigen van de kozijnen neemt natuurlijk even tijd. Tijdens dit productieproces is het even stil van onze kant, wat niet betekent dat er niets gebeurt. Er wordt hard gewerkt om de kozijnen te maken, het glas te produceren, de rest van de bestelling gereed te maken en tegelijk te laten binnenkomen. Een aantal weken later (exacte levertermijnen wisselen, je adviseur geeft bij de opdracht aan hoeveel weken dat zal zijn voor jullie kozijnen ) Zodra we de montage kunnen gaan plannen nemen we contact op om een montagedatum af te spreken.

    Stap 5: Jouw nieuwe kozijnen worden geplaatst!

    Op de afgesproken datum starten onze monteurs met de montage van jouw kozijnen. Afhankelijk van de hoeveelheid zijn we gemiddeld binnen een week gereed. Als alles gemonteerd is neemt de monteur de kozijnen en de uitgevoerde werkzaamheden met je door en geeft tips over het gebruik. Deze oplevering gebeurt aan de hand van een checklist. Tot slot laten we je huis weer netjes achter en wensen we je heel veel plezier van je nieuwe kozijnen.

    Kozijnen van kunststof in 4 stijlen en tientallen kleuropties

    kunststof-houtlook-kozijn

    P8000 kunststof kozijn met houtlook

    Kunststof kozijn met warme uitstraling

    Profels PVC-kozijnen combineren de warme uitstraling van hout met het gebruiksgemak en de superieure prestaties van PVC. Met hun nerfstructuur en strakke hoekverbindingen zijn ze haast niet te onderscheiden van houten kozijnen. Het nieuwe kunststof kozijn van Profel is het modernste kozijn van de markt. Geheel nieuw ontworpen biedt het de meest optimale mogelijkheden op het gebied van gebruiksgemak en isolatie. Het nieuwe kozijn heeft in tegenstelling tot andere kozijnen standaard een derde middendichting die een verbeterde tochtdichting en isolatiewaarde geeft. Verder zijn onzichtbare scharnieren de standaard. Kortom alleen nog maar genieten van de mooie kozijnen.

    • Onzichtbare scharnieren
    • Strakke hoekverbindingen
    vlakke-kunststof-kozijnen

    LB 82 Vlak

    Een charmant karakter

    Het LB Vlak systeem is de beste oplossing voor moderne aluminiumlike kozijnen. Door de ruime sponningvan dit profielsysteem zijn deze kozijnen geschikt voor extra dik en geluidsisolerend glas. De leverancier van dit kozijn, LB Profile, biedt een profiel dat naast een concurerende prijs ook uitstekende isolerende en strakke vormen heeft.

    • Geschikt voor extra dik glas
    • Aluminium look
    kunststof-kozijnen-houtlook

    LB 120 Kubus

    Zowel binnen als buiten een robuuste uitstraling

    Naast de vlakke variant heeft LB Profile zijn al indrukwekkende assortiment aan kunststof kozijnen uitgebreid met de 120 Kubus. Met zijn RL Perfect heeft het kozijn een rechte hoekverbinding. Hierdoor vervagen de grenzen tussen hout en kunststof, zowel aan de binnen- als buitenzijde. De Hoekige vormgeving van het kozijn maakt hem qua look & feel robuuster dan de vlakke variant.

    • Rechte hoekverbinding
    • Robuuste look

    Schüco blokkozijnen

    Een modern en slank kunststof kozijn

    Een Schüco Accent kozijn voldoet niet alleen aan strenge technische normen, maar voegt ook een moderne en stijlvolle touch toe aan elk huis of bedrijfspand. Of het nu voor nieuwbouw- of renovatieprojecten is, dit model vermindert aanzienlijk de energie- en onderhoudskosten. Bovendien is dit kunststof kozijn zeer gebruiksvriendelijk. Over het geheel genomen biedt een Schüco Accent kozijn een indrukwekkende combinatie van technische excellentie, duurzaamheid en een slank ontwerp.

    • Duurzaam model
    • Slank ontwerp

    Kozijnen van aluminium in 7 stijlen en 30+ kleuropties

    slanke-aluminium-kozijnen

    RECTO

    Een oersterk design

    De Recto kozijnen van Profel is een echte blikvanger voor jouw woning. Deze reeks staat bekend om zijn moderne en strakke uitstraling. Deze eigenschappen komen het best naar voren in de rechte en strakke hoeken van het kozijn. Naast dat de Recto reeks uniek is in het design zijn ze ook nog eens veelzijdig. Zo zijn de Recto 70 kozijnen geschikt voor dubbel glas, terwijl de Recto 80 juist perfect is voor triple glas.

    • Strakke afwerking/hoeken
    • Geschikt voor triple glaswerk
    aluminium-kozijnen-staal-look

    DRITTO

    Door eenvoud onderscheidend

    De eigentijdse en slank ogende Dritto kozijnen van Profel komen binnen elke woning prachtig naar voren. De strakke minimalistische uitstraling kenmerkt zich door het onzichtbare draairaam. Het Dritto kozijn van Profel is geschikt voor dubbele en triple glazen en is beschikbaar in verschillende varianten en kleuren.

    • Minimalistische uitstraling
    • Geschikt voor dubbel & triple glaswerk
    aluminium-kozijnen-zwart

    Max Light

    Door strakke vormen maximale lichtinval

    De slanke aluminium kozijnen van de Max Light Reeks zorgen voor een moderne look. De 3 verschillende varianten waarin dit kozijn verkrijgbaar is, zorgen voor maximale lichtinval. De Max Light Reeks staat dan ook bekend om zijn comfort. Nog een eigenschap die kenmerkend is voor deze reeks is de hoge isolatiewaarde door gebruik te maken van triple glas.

    • Maximale lichtinval
    • Geschikt voor triple glaswerk
    aluminium-kozijnen-op-maat

    Star 75

    Hoge isolatie door innovatief design

    Door gebruik te maken van een innovatief design; strakke lijnen in samenwerking met buitengewone isolatiecapaciteit, maken de Star 75 kozijnen van Aliplast tot een geweldige keus. Het model is zeer geschikt voor energie lage woningen BEN en is perfect voor dubbel HR++ glas.

    • Strak lijnwerk
    • Geschikt voor dubbel HR++ glas
    prijs-aluminium-kozijnen

    Stratolo

    Uitermate authentiek door uniek design

    De steellook van het Stratolo kozijn speelt perfect in op de het gevoel van authenticiteit. Dit gevoel wordt gecreëerd door gebruik te maken van unieke glasverdeling. Hierdoor krijgt een Stratolo design zijn eigentijdse en nostalgische uitstraling. De keuze voor triple glas zorgt er ook voor dat dit kozijn een hoge isolatiewaarde heeft.

    • Nostalgische uitstraling
    • Geschikt voor triple glaswerk
    profel-kozijnen

    Star 90

    Uitmuntende isolatiewaarde voor passiefbouw

    Net als de Star 75 staan de Star 90 kozijnen van Aliplast bekend om zijn oersterke isolatie. Dit maakt dat de Star 90 modellen geschikt voor passiefbouw. Naast de hoge isolatiewaarde heeft dit kozijn een sterke akoestische eigenschap wat bijdraagt aan de comfortbeleving.

    • Oersterke isolatie
    • Akoestische eigenschappen
    kozijnen-aluminium

    Steellook ST1000

    Moderne look door slank en strak design

    De slanke vormgeving en stalen look van de Steellook ST1000 van Aliplast zorgt voor een modern ogend kozijn. Daarnaast staat dit model bekend om zijn akoestische en thermisch isolerende eigenschap.

    • Moderne staallook
    • Akoestisch & thermische eigenschap

    Kozijnen van hout in 3 stijlen

    houten-kozijnen-online

    Hardhout Meranti kozijn

    Fijne en gelijkmatige structuur

    Een kozijn van hardhout met mooie eigenschappen zoals een gelijkmatige structuur, waardoor een strakke look naar voren treedt.

    • Strakke structuur
    • Krachtig & Duurzaam
    houten-kozijnen-op-maat

    Hardhout Aformosia kozijn

    Isolerend & sterk

    Dit houtsoort heeft als de andere houtsoorten een krachtige weerstand tegen verschillende invloeden. Aformosia staat bekend als een houtsoort die weerstand biedt tegen schimmels en rot, waarnaast deze een aantrekkelijke look heeft.

    • Weerstand tegen schimmels & rot
    • Aantrekkelijke look
    kunststof-of-houten-kozijnen

    Hardhout Padoek kozijn

    Klassiek hardhout en duurzaam

    Van zichzelf al een prachtig en sterk houtsoort, net als andere kozijnen in tientallen kleuren verkrijgbaar. Ook beschikt dit kozijn over krachtige eigenschappen zoals: een rechte / lichtgebogen nerf, rijke kleur van nature, natuurlijke weerstand tegen termieten en schimmels.

    • Weerstand tegen termieten en schimmels
    • Rijke kleur van origine

    Dit zijn ervaringen van onze klanten

    Google beoordelingen

    Windows4U

    Wij helpen je graag met advies voor jouw kozijnen.

    We denken in oplossingen niet in problemen. Van standaarduitvoeringen tot unieke concepten: we zijn niet bang om materialen, kleuren en vormen te combineren en brengen de mogelijkheden bij elkaar voor een top eindresultaat. Dat maakt ons bijzonder.

      Koen

      nieuwe-kozijnen-inclusief-montage

      Het team van Windows4U

      Onze noordelijke mentaliteit wordt gewaardeerd door het hele land. Wij nemen écht de tijd en afspraak is afspraak. Daarom komen wij onze afspraken graag na. Ons kleinschalige bedrijf heeft grote productkennis en montage-ervaring in huis om de beste service te kunnen bieden.

      Koen Stam

      Verkoopleider

      Jaroen Turksema

      Werkvoorbereiding

      Wilma Bethlehem

      Klantcontact

      Tim Wieringa

      Magazijn/goederen uitgifte

      Ben Bagmeijer

      Monteur

      Elle Dopstra

      Monteur

      Erwin Alt

      Monteur

      Johan de Beer

      Inmeter

      Klaas Pieterman

      Monteur

      Michel van der Heide

      Monteur

      Tim Dopstra

      Planning - Projectmanagement

      Pavlo Semeniuk

      Monteur

      Glas als essentiële partner van je kozijn

      Naast kozijnen biedt Windows4U ook een uitgebreid assortiment aan glasopties om je woning nog comfortabeler, veiliger en energiezuiniger te maken. Kies het type glas dat het beste bij jouw behoeften past.

      Warmte-isolerende beglazing

      Warmte-isolerende beglazing helpt om warmte in je woning te houden, waardoor je energiekosten bespaart en het wooncomfort verhoogt.

      Deze beglazing is vaak uitgevoerd als HR++ of triple glas, met speciale coatings en gasvullingen die de isolatiewaarde verhogen. Nog minder warmteverlies? Warm Edge- afstandhouders van Profel reduceren het warmteverlies aan de rand van de beglazing nog beter dan stalen versies.

      Zonwerende beglazing

      Zonwerende beglazing helpt om de warmte van de zon buiten te houden, waardoor je woning koel blijft en de behoefte aan airconditioning vermindert.

      Dit type glas is voorzien van een speciale coating die zonnewarmte reflecteert en UV-straling vermindert, terwijl het toch voldoende daglicht doorlaat.

      Profel Extreme beglazing: Dit glas heeft een lage toetreding van de zon, maar een hoge lichtdoorlaatheid.

      Profel Combi Neutraal beglazing: Dit glas zorgt voor 10% meer daglicht, maar de lichtdoorlaatheid is niet meer dan 37%.

      Geluidswerende beglazing

      Geluidswerende beglazing helpt om geluidsoverlast van buitenaf te verminderen, ideaal voor woningen in drukke stedelijke gebieden.

      De glazen van Windows4U reduceert geluid van buiten met 28 decibel. Wanneer er triple glas wordt gebruikt dan is het zelfs mogelijk om het omgevingsgeluid te reduceren met maar liefst 36 decibel.

      Geluidswerende beglazing bestaat uit meerlaags glas met speciale folies die geluidstrillingen dempen, waardoor minder geluid je woning binnendringt.

      Veiligheidsglas

      Veiligheidsglas biedt extra bescherming tegen inbraak en schade, ideaal voor grote raampartijen, deuren en balustrades.

      Veiligheidsglas bestaat uit versterkt glas, zoals gelaagd of gehard glas, dat moeilijk te breken is en geen scherpe scherven vormt bij een breuk. Deze gelaagde glasplaten worden met elkaar verbonden door elastische PVB-folies waardoor de scherven aan het folie blijven plakken. Er zijn verschillende soorten veiligheidsglas: doorvalbescherming, inbraak- en kogelwerend. 

      Kies voor dé kozijnen specialist uit Groningen

      Onze oplossingsgerichte no-nonsense en mentaliteit wordt gewaardeerd. Jouw project is in goede handen bij Windows4U.

      Deskundig advies op maat
      Respect voor je huis & je spullen
      Geen verrassingen achteraf

      Vragen? Koen geeft je graag een antwoord.

      Bel, Whatsapp of mail gerust. We kijken ernaar uit je verder te helpen en/of van dienst te zijn met nieuwe kozijnen.